KERVAN FM 93.7 | HAK YOLUN KERVANI
KERVAN FM CANLI YAYIN
Şuan KERVAN FM'de

GECEYE UYGUN İLAHİ-EZGİ-ŞİİR

Dinliyorsunuz

BUGÜN YAYIN AKIŞI
SAAT   PROGRAM
05:30   HATM-İ ŞERİF
06:30   ESMA-ÜL HÜSNA
07:00   TARİHTE BUGÜN
07:30   CEVŞEN-ÜL KEBİR
08:00   KUR'AN-I KERİM MEALİ
09:00   HAYIRLI SABAHLAR(CANLI)
10:00   BİLGİ REHBERİ(CANLI)
12:00   ANALİTİK EĞİTİM
12:30   MÜZİK
13:00   13 HABER(CANLI)
13:30   MÜZİK
14:00   KÖYLÜ'NÜN SESİ
14:30   MÜZİK
15:00   PSİKOLOJİ VE İNSAN
15:30   PSİKOLOJİ VE İNSAN
16:00   AKŞAM İSTEKLERİ(CANLI)
18:30   ANA HABER(CANLI)
19:00   ANA HABER(CANLI)
19:30   MÜZİK
20:00   TARİHTE BUGÜN
21:00   MÜZİK
22:00   YOLUMUZUN YILDIZLARI
22:30   MÜZİK
23:00   DERGİLERDEN SEÇMELER
23:30   MÜZİK
00:00   KUR'AN-I KERİM MEALİ(YARIM CÜZLÜ)
01:00   GECEYE UYGUN İLAHİ-EZGİ-ŞİİR
Multimedya
Kuran Dinle
İnternetin Zararları
Ayet-i Kerime

"Muhakkak, her zorlukla beraber bir kolaylık vardır." (İnşirâh - 6)

Hadis-i Şerif

"Ben, ancak bir muallim olarak gönderildim." [İbn-i Mace]

ANKET
 RADYOMUZU NASIL DİNLEMEYE BAŞLADINIZ 
 ARKADAŞ TAVSİYESİ İLE
 İNTERNETTEN
 FREKANS KARIŞTIRIRKEN
 AFİŞ VE REKLAMLARDAN
 DİĞER
Diğer Anketler
Gaziantep Hava Durumu
GAZIANTEP
'Antep fıstığındaki rekolte azlığı fırsata çevrilmemeli'
Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı, Antep fıstığındaki rekolte azlığının fırsata çevrilmemesi gerektiğini söyledi.



Gaziantep'te baklava ve tatlı sektöründe faaliyet yürüten sektör temsilcilerine yönelik Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) toplantı düzenlendi. Baklava ve tatlı sektöründe yaşanan sorunların masaya yatırıldığı genişletilmiş toplantıda, sektör temsilcileri artan hammadde, özellikle de Antep fıstığı fiyatlarının sektöre etkisini ele alarak bu konuda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Toplantının açılışında konuşan GTO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Aksu, bu yıl Antep fıstığındaki rekolte azlığının fırsata çevrilmemesi gerektiğine değindi.

Aksu, "Antep fıstığı bizim kültürümüz, markamız. Dünyaca ünlü mutfağımızın sırlarından biri. Ancak ürünlerinde Antep fıstığını hammadde olarak kullanan birçok sektör son dönemde artan fiyatlardan olumsuz etkileniyor. Bu ürünümüzle ilgili birçok sektörde yaşanan sıkıntılar fiyat değişiminin rekor düzeye taşınmasıdır. Bu durum bizim gibi üreticilerin yanında tüketicileri de sıkıntıya sokarken aynı zamanda kent kimliğimizin imajını da etkilemektedir." dedi.

Hedeflerinin, Antep fıstığını katma değeri yüksek bir ürün haline getirmek olduğunu dile getiren Aksu, fıstığın, baklava ile tatlı sektörünün çok önemli bir girdisi olduğunu ve Antep fıstığının her anlamda kentin kültürel mirası olduğunu bildirerek, şöyle konuştu: "Girişimcilik kültürümüzü Antep fıstığının geleneksel üretim tekniklerinden modern tarım teknikleri ve katma değer yaratan ürün temelli üretime taşımak için kullanmalıyız. Yapılması gereken de suni fiyat artışlarının önüne geçilmesinin yanında çiftçi, üretici, sanayici, akademisyen birlikteliğini sağlayabilmek ve işin içine inovasyonu katabilmek olmalıdır."

Toplantıya katılan baklava ve tatlı üreticileri ise fiyatları tırmandıran temel sebebin kayıtsız olarak yapılan ürün stokçuluğu ve rekoltenin düşüklüğü olduğunu bildirerek, bu konuda bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulmasının yanında bunun prim desteği kapsamına alınmasını da talep ettiler. (İLKHA)


 
128 kere okundu.
Diğer Haberler